EKM back-lit, glass-walled corridor

Glass-walled corridor lit with colour-changing LEDs

We designed, specified and installed a frosted glass-walled corridor with colour-changing LEDs set behind the panels, in EKM’s new building in Preston. This was a major feature in the refurbishment of their contemporary offices.

Thorough research and development of this corridor feature was undertaken in order to find the most appropriate LED lighting for the project, as well how best to install this behind the glass, to ensure maintenance access.

The LED light had to be powerful enough to reach the ceiling and give a constant flow across the whole of the glass panels. The light we sourced was from a Lancashire based company called ACDC, which is now part of the global Zumtobel group. We tested a sample on-site prior to the build. 0 of these light fittings were used in bespoke sizes, to achieve a seamless glow to the corridor with no dark patches.

The glass we selected for the project was 12 mm laminated, sandblasted glass with polished edges. The abutment joints were clear to enable a seamless flow with the corner glass sections giving the illusion of the glass wrapping around the corridor. The panels were fitted into a small U Channel frame 25 mm square, in white – to match the surrounding scheme and make it appear as frameless as possible.

The resulting finish was a great visual effect – the blue was the exact match for EKM’s logo and the corridor provides an exciting and bespoke experience for an office environment.

The corridor leads to an auditorium where weekly events take place and the lighting colours used tie in with these events.

For a dynamic interactive feature, graphics can be added to glass panels instead of the LEDs.

Stay Updated

Sign up to our newsletter and follow us on social media

  • Instagram
  • Instagram
Get A Quote